Om Livskompaniet
Gun-Britt Österström

FrÅn prestation till reflektion

Det var i mitten på 1990-talet och jag levde ett framgångsrikt, spännande och kreativt liv. Prestation och hårt arbete var mina livssanningar. Men jag kände mig aldrig nöjd. Glädjen över mina framgångar var inte så stor som jag trodde den skulle vara, jag stannade aldrig eller mycket sällan upp, levde alltid i morgondagen eller i nästa år. Det var som jag saknade redskap att glädjas helt och fullt. De yttre faktorerna hade jag, men jag kände att något fattades. Vad visste jag inte.

Eftersom jag alltid varit intresserad av personlig utveckling har jag läst massor av böcker i ämnet. De kunskaperna använde jag mig friskt av i den samtalsterapi som jag valde att gå i. Jag stod ut i framgångsröran några år till, men samtalsterapin ledde inte till någon inre utveckling. I alla fall inte som jag märkte då.

Av en händelse kom jag i kontakt med en man som uttryckte att jag skulle koncentrera mig på andningen för att skynda på min utveckling. Jag nappade. Bra om det går fort tänkte jag och anmälde mig hos en andningspedagog. Där började min resa. Det som fascinerar mig är att medveten andning; mindfulness, är så enkel och att den går bortom den intellektuella förståelsen av olika livsproblem.

Så fort som jag ville att det skulle gå gick det nu inte. Däremot fick jag successivt nya insikter om mig själv. Jag lärde känna mig själv mer, blev mer medveten om vilka mönster jag hade som begränsade mitt liv.

Andningen riktar ett starkt strålkastarljus på det vi behöver ta itu med i våra liv. Den hjälper oss att fila av våra försvar, våga titta bakom. Jag hittade känslor som begränsat mig i hela mitt liv utan att jag vetat om det. Det inre kaos jag kände började sakta men säkert utvecklas till en större inombords ordning. Jag storstädade i mitt liv. Vägen var krokig och kurvig. Ibland ramlade jag ned i stora gropar, men det gick snabbare och snabbare att ta sig upp.

För första gången i mitt liv, kände jag att jag var på väg åt det håll som pekar mot närvaro och frid. Tanke och handling blev mer och mer samspelta. Jag förstod vem jag var och vad jag ville med livet. Insikter som stärker mig i min roll som coach för individer och grupper.

 « Tillbaka

Välkommen

2023-3-23

Nya kurser:
NÄR ORDEN FASTNAR OCH LUFTEN TAR SLUT.

Kära vänner!
Ta chansen att ge dig själv en upplevelse av hur stor roll andningen spelar i våra liv.

Den meditationsform jag vill dela med mig av är den enklaste av de enkla. Andas in och ut på lite olika sätt... effekten är både grym och magisk.

Medveten andning var den första meditations- form jag kom i kontakt med. Har sedan dess använt den i mitt liv i stort sett varje dag.
Den är också mitt bästa redskap när jag arbetar med andra.

Ena kursen vänder sig till nybörjare och den andra till de som vill vidare i sin utveckling. Men båda lovar en upplevelse för kropp som själ och en kunskap du har nytta
av hela livet.

Klicka på länken högst upp för att läsa mer.Hälsn Gun-Britt